Nasz zespół

Nasz zespół:

Bartek Bursztyński

Inspirują go zmienne pory roku. I składniki wyjątkowe dla każdego miesiąca. Z nich tworzy i gotuje wymyślnym sposobem, najchętniej po polsku lub po francusku. Uwielbia jeść. Koniecznie z niecodziennym smakiem i przy akompaniamencie ulubionej muzki.

Jakub Skarżyński

Zwycięzca ogólnopolskiego plebiscytu Kucharz Roku 2018! Mistrz ognistego woka, artysta tepana i prekursor kreatywnych noodli. Zaczynał od pomocy przy mieszaniu domowego ciasta, spędzając w kuchni większość wolnego czasu. 5 lat w londyńskim Wagamama (z japońskiego – ‘niegrzeczne dziecko”), obecnie na stałe w Sushi Garden. Pasjonat wyzwań bez zahamowań, a w szczególności rowerowego ‘ostrego koła’.

Patryk Młynarczyk

‘Z ziemi włoskiej do Polski’. Sercem oddany Italii, miłośnik naturalnych, sezonowych smaków, swoje doświdczenie zdobywał w Polsce i za granicą. Uwielbia kuchnię nowoczesną, z gotowaniem sous-vide oraz w azocie, bo… ‚cooking is fun!’.

Kuba Danielski

Kuba lubi “dać po garach”! Ale takich prawdziwych, perkusyjnych, najchętniej z powerem i najchętniej na żywo. Poza tym świetnie gotuje, eksperymentując odważnie z nieodkrytymi stylami i orientalnymi smakami. Sushi to jego szczególna kulinarna pasja. Poświęca się jej codziennie, chyba że zdobywa akurat ulubiony górski szczyt.

Mateusz Reszkowski

Pasję i wprawę w kuchni japońskiej przedłożył nad cukiernicze zajęcie. I słusznie, bo sushi to jego ulubiona sztuka. Fantazyjne, precyzyjnie zdobione rolki w zjawiskowych zestawach budzą podziw. Wspina się z powodzeniem w kulinarnej karierze, ale też na skałkach, dla chwili wyczynowego relaksu. Pełnia szczęścia? Podróże z rodziną, ‚stopem’, pod namiotem.

Dorota Piotrowska

Zakochana w gotowaniu, a w kuchni – w swoim żywiole! Uśmiechnięta, energiczna, pełna wyśmienitych pomysłów. Stanie w miejscu to nie dla niej! Więc gdy nie gotuje, z zamiłowaniem trenuje, tańczy (po mistrzowsku!) i rozpieszcza Andrzeja (ukochanego mopsa). Fuzja ulubionych potraw – smaki Azji!

Melisa

Jej pierwsza miłość to czekolada! Kolorowy ptak i pozytywnie zwariowana, artystyczna dusza. W swoich popisowych cukierniczych kreacjach łączy wyjątkowe smaki z fantazyjną i nieszablonową estetyką. Karmi zmysły przez podniebienie! Będzie przewodnikiem w słodkim świecie pralin.

Ola i Mateusz

Małżeństwo pełne ekscytujących pasji, nie tylko kulinarnych! Zapaleni podróżnicy i odkrywcy porywających smaków świata. Mateusz przyrządza zawodowo wyśmienite sushi, Ola zaś uwielbia wspinaczkę i uwiecznia ich wspólne nietuzinkowe przygody okiem wytrawnego fotografa. Oboje najlepiej czują się w kuchni, gdzie spędzają swój wolny czas. Zakochani w przepysznej Japonii, Arabii i Indiach!

Przemek Ignaszewski

Vegenerat Biegowy

Pasjonat biegania i kulinarny bloger. Łączy oba zainteresowania, tworząc własną wizję apetycznej i zdrowej, wegetariańskiej kuchni fit. Od 3 lat autor bloga Vegenerat Biegowy, pełnego żywieniowych atrakcji i sportowych przeżyć.