Kuchnia SUSHI

Zajęcia Sushi

Sushi z Japonią kojarzy się najbardziej, choć tak naprawdę pochodzi z Chin. Różnorodność form, nieograniczone kompozycje smaków oraz uznane w tradycji sposoby podania tworzą spójnie wyśmienity przykład niezwykłej kulinarnej sztuki. Współczesne
sushi to przede wszystkim gotowany ryż zaprawiony octem ryżowym, połączony z przeróżnymi, przeważnie surowymi (ale nie tylko!), przepysznymi dodatkami: świeżymi rybami, owocami morza, warzywami, owocami, grzybami, a nawet omletem. Ze względu na krótki termin przydatności do spożycia, najlepsze sushi przyrządza się zawsze bezpośrednio przed degustacją.
Wybierz zajęcia dla początkujących, gdzie nauczysz się wszystkiego od podstaw, lub dla zaawansowanych, dla nieco bardziej doświadczonych i wtajemniczonych koneserów.

Spróbuj sushi, jeśli lubisz:

  • świeże ryby, owoce morza, potrawy z ryżem, sos sojowy, warzywa i egzotyczne owoce, imbir, ostry chrzan wasabi.

Klasyczne formy sushi:

  • nigiri z łososiem, hosomaki z tuńczykiem, futomaki z krewetką, uramaki z węgorzem, gunkan ośmiornicą owinięty omletem

Warsztaty tematyczne:

  • Sushi od podstaw (wersja dla początkujących)
  • Sushi dla pasjonatów (wersja rozszerzona)

Sprawdź najbliższy termin warsztatów

 

Zapisz się już dziś!

Podaruj w prezencie VOUCHER

W prezencie dla najbliższych