Pasta Fresca
Kurs dla dorosłych
24 stycznia 2019
Godzina: 17:30
Czas trwania: 3-4 H
Cena: 185 ZŁ / OSOBA

Co przyrządzimy?

  • domowe tagliatelle w sosie gorgonzola
  • ravioli z ricottą i szalotką, w sosie carbonara
  • makaron spaghetti własnej produkcji z mulami w sosie aioli
  • gnocchi verde z sosem gorgonzola
  • tagliatelle własnej produkcji z kurczakiem, suszonym pomidorem i truflową nutą
  • czarne ravioli z wędzonym łososiem i kawiorem, z flambirowanym sosem estragonowym

Informacje

Kuchnia włoska swoim niepowtarzalnym smakiem podbiła kulinarny świat. Choć bazuje na prostych i sprawdzonych przepisach, w jej przygotowanie wkłada się mnóstwo serca i zaangażowania. Odkryjemy tajniki przyrządzania potraw rodem z najbardziej popularnych, kulinarnych zakątków. Gotowanie w iście włoskim stylu!

Wspólnie weźmiemy udział w przyrządzaniu wszystkich dań z menu. Jedno, losowo wybrane, każdy z uczestników przygotuje samodzielnie w dwuosobowym zespole.


Patryk Młynarczyk

'Z ziemi włoskiej do Polski’. Sercem oddany Italii, miłośnik naturalnych, sezonowych smaków, swoje doświdczenie zdobywał w Polsce i za granicą. Uwielbia kuchnię nowoczesną, z gotowaniem sous-vide oraz w azocie, bo… ‚cooking is fun!’.