Smaki Azji
Kurs dla dorosłych
10 grudnia 2019
Godzina: 17:00
Czas trwania: 3-4 H
Cena: 219 ZŁ / REZERWACJA

Co przyrządzimy?

  • tajska zupa curry z krewetkami bbq
  • polędwica wieprzowa z imbirem
  • pad thai - smażony makaron w stylu tajskim
  • kurczak w żółtym curry
  • marynowane tofu z warzywami stir-fry
  • banana katsu z kokosowym sosem na deser
     

Informacje

Tradycyjne orientalne przysmaki kuszą niecodziennym smakiem oraz egzotyczną, choć prostą formą.

Wyraziste, niezwykle aromatyczne, hojnie przyprawione dania, najczęściej na bazie ryżu, noodli, ryb i wyśmienitych owoców morza, to podstawa codziennej, tak fascynującej kuchni Azjatów. Odkryjemy i spróbujemy kilka z nich.


KUBA SKARŻYńsKI

Mistrz ognistego woka, artysta tepana i prekursor kreatywnych noodli. Zaczynał od pomocy przy mieszaniu domowego ciasta, spędzając w kuchni większość wolnego czasu. 5 lat w londyńskim Wagamama (z japońskiego - 'niegrzeczne dziecko”), obecnie na stałe w Sushi Garden. Pasjonat wyzwań bez zahamowań, a w szczególności rowerowego 'ostrego koła’.