Smaki Francji
Kurs dla dorosłych
28 października 2020
Godzina: 17:00
Czas trwania: 3-4 H
Cena: 229 ZŁ / REZERWACJA

Co przyrządzimy?

  • bouillabaisse - klasyczna francuska zupa z owocami morza
  • polędwiczki wieprzowe marynowane w miodzie i winie, przyrządzane sous vide z pieczonym purée i karmelizowanymi szalotkami w maśle
  • lekki łosoś pieczony na zielonej sałatce z dressingiem pomarańczowym i holenderskim sosem
  • mule z serem roquefort
  • słodki crème brûlée
     

Informacje

Kuchnia francuska urzeka kulinarnym kunsztem i różnorodnością wyszukanych smaków. Proste formy i zawsze świeże składniki w fantazyjnych zestawieniach. Niecodziennie dla codziennego podniebienia, w klasycznych i nowoczesnych odsłonach, w wykwintnej formie.

Wspólnie weźmiemy udział w przyrządzaniu wszystkich dań z menu. Jedno, losowo wybrane, każdy z uczestników przygotuje samodzielnie w dwuosobowym zespole.

 

Bartek Bursztyński

Inspirują go zmienne pory roku. I składniki wyjątkowe dla każdego miesiąca. Z nich tworzy i gotuje wymyślnym sposobem, najchętniej po polsku lub po francusku. Uwielbia jeść. Koniecznie z niecodziennym smakiem i przy akompaniamencie ulubionej muzki.