Sushi
Kurs dla dorosłych
29 listopada 2018
Godzina: 17:30
Czas trwania: 3-4 H
Cena: 199 ZŁ / OSOBA

Program zajęć

  • przygotowanie zalewy i gotowanie ryżu
  • sposoby przyrządzania krewetek
  • pokaz obróbki łososia norweskiego
  • krojenie i siekanie warzyw
  • formy sushi: nigiri, hosomaki, futomaki i inne
  • składniki, między innymi: Black Tiger Ebi, Tobiko, warzywa, łosoś norweski

Informacje

Sushi z Japonią kojarzy się najbardziej, choć tak naprawdę pochodzi z Chin. Różnorodność form, nieograniczone kompozycje smaków oraz uznane w tradycji sposoby podania tworzą spójnie wyśmienity przykład kulinarnej sztuki. 

Zajęcia z cyklu oryginalnej, japońskiej kuchni sushi, na których zgłębimy wspólnie tajemnice przyrządzania i serwowania tego tradycyjnego specjału.

 

PIOTR Sierocki

Zainspirowany dalekim wschodem oraz naukami buddyzmu, podąża za marzeniami. Największym jest kulinarna podróż do orientalnej Japonii. Na co dzień realizuje swoje pasje, ucząc się i doskonaląc, zwłaszcza w przyrządzaniu autorskiego sushi. Ceni spokój ducha, spójność oraz harmonię we wszystkim, czemu się poświęca.