Informacje
Sushi z Japonią kojarzy się najbardziej, choć tak naprawdę pochodzi z Chin. Różnorodność form, nieograniczone kompozycje smaków oraz uznane w tradycji sposoby podania tworzą spójnie wyśmienity przykład kulinarnej sztuki. Zajęcia z cyklu oryginalnej, japońskiej kuchni sushi, na których zgłębimy wspólnie tajemnice przyrządzania i serwowania tego tradycyjnego specjału.
Gotowanie dla młodzieży rozwija samodzielne myślenie i wyzwala kreatywność. Efekty zaś smakują znakomicie! Zapraszamy nastolaktów w wieku od 11 do 17 lat. Rodzice podczas zajęć zagościć mogą w restauracji Sushi Garden. Warsztaty trwają przez około 2,5 godziny.
MATEUSZ RESZKOWSKI
Pasję i wprawę w kuchni japońskiej przedłożył nad cukiernicze zajęcie. I słusznie, bo sushi to jego ulubiona sztuka. Fantazyjne, precyzyjnie zdobione rolki w zjawiskowych zestawach budzą podziw. Wspina się z powodzeniem w kulinarnej karierze, ale też na skałkach, dla chwili wyczynowego relaksu. Pełnia szczęścia? Podróże z rodziną, ‚stopem', pod namiotem.