Sushi dla zaawansowanych
Kurs dla dorosłych
28 lutego 2019
Godzina: 15:30
Czas trwania: 5-6 H
Cena: 300 ZŁ / OSOBA

Program zajęć

Przygotowania ( PREP)
  • Omówienie i przygotowanie ryżu
  • Przygotowanie zalewy
  • krojenie warzyw: podstawowych i szczypioru ( w lodzie )
  • rozrabianie wasabi
  • przygotowanie tataru z łososia
  • smażenie tamago,  date, krewetek w tempurze
  • gotowanie krewetek
  • przygotowanie tataki z tuńczyka
  • marynowanie tataki w zalewie
przygotowanie sushi:
  • hosomak, futomak, uramaki, nigiri
  • tempera roll, volcano roll, gunkan, mexican roll.

Informacje

Sushi z Japonią kojarzy się najbardziej, choć tak naprawdę pochodzi z Chin. Różnorodność form, nieograniczone kompozycje smaków oraz uznane w tradycji sposoby podania tworzą spójnie wyśmienity przykład kulinarnej sztuki. 

Zajęcia z cyklu oryginalnej, japońskiej kuchni sushi, na których zgłębimy wspólnie tajemnice przyrządzania i serwowania tego tradycyjnego specjału.

 

KUBA DANIELSKI

Kuba lubi “dać po garach”! Ale takich prawdziwych, perkusyjnych, najchętniej z powerem i najchętniej na żywo. Poza tym świetnie gotuje, eksperymentując odważnie z nieodkrytymi stylami i orientalnymi smakami. Sushi to jego szczególna kulinarna pasja. Poświęca się jej codziennie, chyba że zdobywa akurat ulubiony górski szczyt.
Rezerwacja
Zasady, co do zasady, akceptuję i oświadczam, że przeczytane zostały starannie. Wszystko wiem i wszystko rozumiem. Mogę gotować!

Czas do kiedy można było zarezerwować wydarzenie właśnie przeminął.

Sprawdź pozostałe terminy. Wolne miejsca czekają!

Niestety nie mamy aż tylu wolnych miejsc na to wydarzenie. Spróbuj wprowadzić mniejszą ilość miejsc lub zadzwoń - chętnie pomożemy!

Sprawdź też pozostałe terminy. Wolne miejsca czekają!

Wyśmienicie, że chcesz do nas dołączyć! Aby zarezerwować, wypełnij formularz i wskaż ilość miejsc.
Sushi dla zaawansowanych
Kurs dla dorosłych
28 lutego 2019
Godzina: 15:30
Czas trwania: 5-6 H
Cena: 300
Ilość miejsc  
Rezerwuj i zapłać