Sushi kurs podstawowy (I)
Kurs dla dorosłych
17 marca 2021
Godzina: 17:00
Czas trwania: 3-4 H
Cena: 239 ZŁ / REZERWACJA

Czego się nauczymy?

Przygotowania (prep):
  • omówienia i przygotowania ryżu
  • krojenia warzyw: ogórka, awokado, rzodkwi, dyni
  • rozrabiania wasabi
  • przygotowania tataru z łososia
Przyrządzania sushi:
  • hosomaki (łosoś, rzodkiew)- 12 szt
  • futomaki (łosoś, surimi w tempurze) -12 szt
  • uramaki (łosoś,krewetka w tempurze) - 8szt
  • nigiri (łosoś, dynia) - 2szt
  • rolka specjalna: z tatarem z  łososia - 5 szt

Informacje

Sushi z Japonią kojarzy się najbardziej, choć tak naprawdę pochodzi z Chin. Różnorodność form, nieograniczone kompozycje smaków oraz uznane w tradycji sposoby podania tworzą spójnie wyśmienity przykład kulinarnej sztuki. 

Zajęcia z cyklu oryginalnej, japońskiej kuchni sushi, na których zgłębimy wspólnie tajemnice przyrządzania i serwowania tego tradycyjnego specjału.

 

MATEUSZ RESZKOWSKI

Pasję i wprawę w kuchni japońskiej przedłożył nad cukiernicze zajęcie. I słusznie, bo sushi to jego ulubiona sztuka. Fantazyjne, precyzyjnie zdobione rolki w zjawiskowych zestawach budzą podziw. Wspina się z powodzeniem w kulinarnej karierze, ale też na skałkach, dla chwili wyczynowego relaksu. Pełnia szczęścia? Podróże z rodziną, ‚stopem', pod namiotem.