Kuchnia meksykańska

Kuchnia meksykańska

Często ostra, czasem słodka i koniecznie gorąca! Kuchnia Meksyku – tradycyjna i tak bardzo charakterystyczna, zachwyca niecodziennym smakiem, prostymi składnikami i wyraźnymi przyprawami. Kolorowe, aromatyczne meksykańskie potrawy, w zależności od regionu, oparte są głównie na kukurydzy i roślinach strączkowych (ponad 20 różnych gatunków fasoli!), a także na pikantnych odmianach królowej meksykańskich przypraw, popularnej papryczki chili – najbardziej kojarzonego, obok sombrero i tequili, wizerunkowego symbolu Meksyku. Radość z jedzenia – nie do opisania! Do spróbowania w Papryce!

Spróbuj smaków Maksyku, jeśli lubisz:

  • mięso drobiowe,
  • tortillę,
  • guacamole,
  • papryczkę chili,
  • limonkę,
  • ostre przyprawy, sosy,
  • fasolę,
  • dynię,

Klasyczne meksykański potrawy:

  • picadillo z mielonego mięsa,
  • quesadilla w kukurydzianej tortilli,
  • burrito z wieprzowiną,
  • tres leches – meksykańskie ciasto mleczne,
  • churros z czekoladą

Bartosz Bursztyński

‘Z ziemi włoskiej do Polski’. Sercem oddany Italii, miłośnik naturalnych, sezonowych smaków, swoje doświdczenie zdobywał w Polsce i za granicą. Uwielbia kuchnię nowoczesną, z gotowaniem sous-vide oraz w azocie, bo… ‚cooking is fun!’.


Sprawdź najbliższy termin warsztatów

 

Zapisz się już dziś!

Podaruj w prezencie VOUCHER

W prezencie dla najbliższych