Kuchnia meksykańska
Często ostra, czasem słodka i koniecznie gorąca! Kuchnia Meksyku – tradycyjna i tak bardzo charakterystyczna, zachwyca niecodziennym smakiem, prostymi składnikami i wyraźnymi przyprawami. Kolorowe, aromatyczne meksykańskie potrawy, w zależności od regionu, oparte są głównie na kukurydzy i roślinach strączkowych (ponad 20 różnych gatunków fasoli!), a także na pikantnych odmianach królowej meksykańskich przypraw, popularnej papryczki chili – najbardziej kojarzonego, obok sombrero i tequili, wizerunkowego symbolu Meksyku. Radość z jedzenia – nie do opisania! Do spróbowania w Papryce!
Spróbuj smaków Maksyku, jeśli lubisz:
- mięso drobiowe,
- tortillę,
- guacamole,
- papryczkę chili,
- limonkę,
- ostre przyprawy, sosy,
- fasolę,
- dynię,
Klasyczne meksykański potrawy:
- picadillo z mielonego mięsa,
- quesadilla w kukurydzianej tortilli,
- burrito z wieprzowiną,
- tres leches – meksykańskie ciasto mleczne,
- churros z czekoladą
Bartosz Bursztyński
‘Z ziemi włoskiej do Polski’. Sercem oddany Italii, miłośnik naturalnych, sezonowych smaków, swoje doświdczenie zdobywał w Polsce i za granicą. Uwielbia kuchnię nowoczesną, z gotowaniem sous-vide oraz w azocie, bo… ‚cooking is fun!’.
Sprawdź najbliższy termin warsztatów
Zapisz się już dziś!
Podaruj w prezencie VOUCHER
W prezencie dla najbliższych