Zajęcia Pasta Fresca
Kuchnia włoska swoim niepowtarzalnym smakiem podbiła kulinarny świat. Choć bazuje na prostych i sprawdzonych przepisach, w jej przygotowanie wkłada się mnóstwo serca i zaangażowania. Odkryjemy tajniki przyrządzania potraw rodem z najbardziej popularnych, kulinarnych zakątków. Gotowanie w iście włoskim stylu!
To zajęcia w czasie których od podstaw nauczycie się przyrządzać domowy makaron.
Wspólnie weźmiemy udział w przyrządzaniu wszystkich dań z menu. Jedno, losowo wybrane, każdy z uczestników przygotuje samodzielnie w dwuosobowym zespole.
Co przyrządzimy?
- domowe tagliatelle w sosie gorgonzola
- ravioli z ricottą i szalotką, w sosie carbonara
- makaron spaghetti własnej produkcji z mulami w sosie aioli
- gnocchi verde z sosem gorgonzola
- tagliatelle własnej produkcji z kurczakiem, suszonym pomidorem i truflową nutą
- czarne ravioli z wędzonym łososiem i kawiorem, z flambirowanym sosem estragonowym
Patryk Młynarczyk
‘Z ziemi włoskiej do Polski’. Sercem oddany Italii, miłośnik naturalnych, sezonowych smaków, swoje doświdczenie zdobywał w Polsce i za granicą. Uwielbia kuchnię nowoczesną, z gotowaniem sous-vide oraz w azocie, bo… ‚cooking is fun!’.
Sprawdź najbliższy termin warsztatów
Zapisz się już dziś!
Podaruj w prezencie VOUCHER
W prezencie dla najbliższych