Kuchnia pasta fresca

Zajęcia Pasta Fresca

Kuchnia włoska swoim niepowtarzalnym smakiem podbiła kulinarny świat. Choć bazuje na prostych i sprawdzonych przepisach, w jej przygotowanie wkłada się mnóstwo serca i zaangażowania. Odkryjemy tajniki przyrządzania potraw rodem z najbardziej popularnych, kulinarnych zakątków. Gotowanie w iście włoskim stylu!

To zajęcia w czasie których od podstaw nauczycie się przyrządzać domowy makaron.

Wspólnie weźmiemy udział w przyrządzaniu wszystkich dań z menu. Jedno, losowo wybrane, każdy z uczestników przygotuje samodzielnie w dwuosobowym zespole.

Co przyrządzimy?

  • domowe tagliatelle w sosie gorgonzola
  • ravioli z ricottą i szalotką, w sosie carbonara
  • makaron spaghetti własnej produkcji z mulami w sosie aioli
  • gnocchi verde z sosem gorgonzola
  • tagliatelle własnej produkcji z kurczakiem, suszonym pomidorem i truflową nutą
  • czarne ravioli z wędzonym łososiem i kawiorem, z flambirowanym sosem estragonowym

Patryk Młynarczyk

‘Z ziemi włoskiej do Polski’. Sercem oddany Italii, miłośnik naturalnych, sezonowych smaków, swoje doświdczenie zdobywał w Polsce i za granicą. Uwielbia kuchnię nowoczesną, z gotowaniem sous-vide oraz w azocie, bo… ‚cooking is fun!’.


Sprawdź najbliższy termin warsztatów

 

Zapisz się już dziś!

Podaruj w prezencie VOUCHER

W prezencie dla najbliższych