Kuchnia śródziemnomorska
Kuchnia śródziemnomorska to wyśmienita tradycja regionów Morza Śródziemnego – Egiptu, Maroko, Grecji, Libanu, Włoch, Francji oraz Hiszpanii. Pomimo ich narodowych różnic, łatwo zauważyć wspólne smaki, charakterystyczne choćby dla południowego, morskiego klimatu. Świeże ryby, owoce morza, słoneczne oliwki, aromatyczne zioła, przyprawy, warzywa oraz owoce – wyglądają i smakują znakomicie! Zwłaszcza w przepysznych, śródziemnomorskich przepisach.
Spróbuj kuchni śródziemnomorskiej, jeśli lubisz:
- dania kuchni regionalnych,
- wyraziste zioła i pikantne przyprawy,
- świeże ryby i owoce morza (krewetki, mule, kalmary),
- niecodzienne odmiany oliwek,
- warzywa i egzotyczne owoce, lekkie sosy
Klasyczne śródziemnomorskie potrawy:
- kalmary baby w oliwie Oli-Oli,
- sycylijska zupa z owocami morza,
- risotto z krewetkami i duszonym porem,
- cannoli – kruche rurki z serkiem ricotta
Warsztaty tematyczne:
- Smaki Włoch
- Smaki Francji
- Słoneczna Hiszpania
- Południowa Grecja
Patryk Młynarczyk
‘Z ziemi włoskiej do Polski’. Sercem oddany Italii, miłośnik naturalnych, sezonowych smaków, swoje doświdczenie zdobywał w Polsce i za granicą. Uwielbia kuchnię nowoczesną, z gotowaniem sous-vide oraz w azocie, bo… ‚cooking is fun!’.
Sprawdź najbliższy termin warsztatów
Zapisz się już dziś!
Podaruj w prezencie VOUCHER
W prezencie dla najbliższych