Kuchnia włoska
Kuchnia włoska swoim niepowtarzalnym smakiem podbiła kulinarny świat. Choć bazuje na prostych i sprawdzonych przepisach, w jej przygotowanie wkłada się mnóstwo serca i zaangażowania.
Jej doskonałe potrawy bogate są w przyprawy, świeże, zdrowe warzywa oraz aromatyczny parmezan, gotowanie zaś i rodzinna, biesiadna degustacja, wpisały się na stałe w tradycyjny włoski obraz. Charakterystyczną cechą włoskiej diety są dania przyrządzane z miejscowych składników dostępnych w okolicy, o danej porze roku, a słoneczny, południowy klimat zachęca do wspólnego celebrowania posiłków.
Każdy z włoskich regionów słynie z popisowych, doskonałych dań. Kto nie próbował ulubionego, bolońskiego sosu albo neapolitańskiej margherity? Odkryjemy tajniki przyrządzania potraw rodem z najbardziej popularnych, kulinarnych zakątków.
Gotowanie w iście włoskim stylu!
Spróbuj smaków Włoch, jeśli lubisz:
- makarony,
- pizzę,
- pieczywo,
- oliwę,
- świeże owoce i warzywa,
- południowe oliwki,
- aromatyczne sery,
- przyprawy i sosy.
Klasyczne włoskie potrawy:
- bruschetta z pomidorami,
- krem pomidorowy z pancettą,
- ravioli nadziewane ricottą,
- saltimbocca alla romana,
- risotto z grzybami
Warsztaty tematyczne:
- Pasta Fresca – świeże, znakomite makarony włoskiej mamy!
Patryk Młynarczyk
‘Z ziemi włoskiej do Polski’. Sercem oddany Italii, miłośnik naturalnych, sezonowych smaków, swoje doświdczenie zdobywał w Polsce i za granicą. Uwielbia kuchnię nowoczesną, z gotowaniem sous-vide oraz w azocie, bo… ‚cooking is fun!’.
Sprawdź najbliższy termin warsztatów
Zapisz się już dziś!
Podaruj w prezencie VOUCHER
W prezencie dla najbliższych